BiH: Zločinac kandidat za direktora

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2010, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Zločinac kandidat za direktora

Komisija za izbor i imenovanje direktora novoosnovane Vatrogasne teritorijalne jedinice u Novom Gradu predložila je Skupštini opštine kao jedinog kandidata Aziza Crnkića koji je, prema podacima Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom iz Beograda, bio jedan od izvršilaca zločina nad Srbima u tom delu Srpske, upozorio je predsednik Boračke organizacije Krupe na Uni Rade Malešević.

"Postoji dokumentacija, između ostalog, i u `Veritasu` u Beogradu da je Crnkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << učestovovao u ratnim zločinima u ovom delu RS. Ukoliko je neko zainteresovan mogao je doći do tih podataka", rekao je Malešević.

Član Komisije Simo Tomić ističe da je ta komisija sa četiri glasa za i jednim protiv utvrdila da SO predloži Crnkića za mesto direktora Vatrogasne teritorijalne jedinice, piše "Fokus".

"Jedan kandidat Nikola Rađenović je otpao jer navodno nije ispunjavao uslove. Ja sam na sednici Komisije glasao protiv Crnkića, zbog toga što postoje indicije da je sumnjiva njegova ratna prošlost", rekao je Tomić.

Slobodan Stanić, odbornik u SO Novi Grad, rekao je da nije upoznat sa ovim navodima, rekavši da će pre današnje sednice SO Novi Grad biti održana sednica Kluba odbornika SNSD-a.

Centar za istraživanje ratnih zločina, koji deluje u okviru Udruženja Srba iz BiH u Srbiji, izradio je publikaciju sa dosijeima u nekoliko izdanja u kojem su nabrojane srpske žrtve i počinioci zločina u mnogim gradovima u BiH, među kojima je i Novi Grad, kao i okolina.

Osim žrtava kojih je u Novom Gradu blizu 500, nabrojani su i učesnici u zločinima, ukupno devetorica za područje tog grada, među kojima je Crnkić, pripadnik 101. brigade Armije BiH.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.