BiH: Pripadnici Islamske države stižu avionom u Sarajevo

Izvor: B92, 19.Dec.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Pripadnici Islamske države stižu avionom u Sarajevo

Manja grupa državljana BiH koji su se borili na stranom ratištu pod zastavom Islamske države večeras će biti deportovani u BiH, nezvanično saznaje Klix.ba.

Početkom decembra u BiH je trebalo da bude deportovano devet muškaraca, kao i manja grupa žena i dece, ali do toga nije došlo zbog, kako je saopšteno, nepredviđenih okolnosti.

Svi odrasli muškarci koji danas slete u Sarajevo će biti osumnjičeni za krivična dela organizovanje terorističke grupe u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa krivičnim delima protivzakonito formiranje i pridruživanje paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam.

Njih će po sletanju aviona uhapsiti službenici SIPA-e i biće prevezeni u Tužilaštvo BiH.

Za žene i decu su, po dolasku na teritoriju BiH, predviđene sigurnosne provere uz utvrđivanje identiteta, kao i medicinski pregledi. Istom će biti podvrgnuti i muškarci koji su se borili na stranom ratištu.

BiH bi u narednom periodu trebalo da prihvati blizu 200 povratnika sa stranih ratišta, među kojima su žene i deca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripadnici ISIL-a večeras slijeću u Sarajevo

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2019

SARAJEVO - Manja grupa državljana BiH koji su se borili na stranom ratištu pod zastavom terorističke organizacije Islamska država (ISIL) večeras će biti deportovani u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.