BiH: Migranti zaustavili voz, orobili putnike pa pobegli

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Migranti zaustavili voz, orobili putnike pa pobegli

Doboj, Sarajevo -- Grupa od pet ilegalnih migranata nasilno je zaustavila putnički voz u okolini Doboja, pokrali su nekoliko putnika i potom pobegli, saopštila je policija.

Migranti su, povlačenjem kočnice za slučaj nesreće, voz koji je saobraćao na liniji Bihać - Sarajevo zaustavili u sredu kod mesta Stanari, prenele su Nezavisne novine. Utvrđeno je da su od jednog putnika ukrali torbicu s novcem, a od drugog punjač za mobilni i hranu. Istraga je u toku.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Index.hr prenosi, procenjuje se da u BiH boravi između 4.000 i 5.000 migranata.

Prema podacima policijske agencije u BiH, od početka prošle godine u tu je zemlju ušlo nešto više od 23.000 ilegalnih migranata preko granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

Većina je uspela da nastavi put ka Zapadu.

Veliki broj smešten je u prihvatnim centrima kod Bihaća i Velike Kladuše, a ostatak boravi u okolini Sarajeva, gde postoje tri prihvatna centra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Migranti zaustavili voz, pokrali putnike pa pobegli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2019

Grupa od pet ilegalnih migranata nasilno je zaustavila putnički voz u okolini Doboja, pokrali su nekoliko putnika i potom pobegli, saopštila je dobojska policija...Migranti su, povlačenjem kočnice za slučaj nesreće, voz koji je saobraćao na liniji Bihać - Sarajevo zaustavili u sredu kod mesta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.