BiH: Mere bezbednosti podignute na viši nivo

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 00:01

BiH: Mere bezbednosti podignute na viši nivo

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Nenad Nešić rekao je da su mere bezbednosti u toj zemlji podignute na viši nivo.

To je učinjeno zbog bojazni od eventualnog prelivanja krize sa Bliskog istoka.

On je istakao da je bezbednosna situacija u BiH trenutno dobra i da bezbednosne agencije u uspešno izvršavaju svoje redovne zadatke.

"Pratimo događaje kako u regionu tako i u svetu i očekujemo da nas nijedan događaj neće iznenaditi", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Nešić za Srnu.

On je ukazao i na dešavanja u Francuskoj i u Austriji, podsetivši da su i te zemlje podigle nivo bezbednosti zbog opasnosti od terorizma.

Francuska Generalna direkcija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je danas da su bezbednosna upozorenja izdata na osam aerodroma u toj zemlji, dok je Slovenija podigla procenu ugroženosti od terorizma na srednji nivo, što je treći od pet nivoa opasnosti.

Austrija je ranije danas podigla nivo terorističke opasnosti na četvrti (narandžasti) nivo i donela odluku da u narednom periodu gotovo 200 vojnika izađe na ulice, prvenstveno Beča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.