BiH: 6 godina za zločin u Čajniču

Izvor: B92, 12.Apr.2013, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: 6 godina za zločin u Čajniču

Sarajevo -- Sud BiH osudio je danas Milorada Živkovića na šest godina zatvora zbog ratnih zločina u Čajniču počinjenih 1992. godine nad nesrpskim stanovnicima.

Sudsko veće je zaključilo da je Živković, nekadašnji načelnik Stanice javne bezbednosti u Čajniču, sa diskriminatorskom namerom učestvovao u progonu Bošnjaka iz Čajniča.

On je osuđen da je kao član udruženog zločinačkog poduhvata, na čijem čelu je bio Krizni štab opštine Čajniče, imao glavnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulogu u progonu.

Kako se navodi u presudi, na čelu Kriznog štaba opštine Čajniče bio je Duško Kornjača, koji je u bekstvu i za kim je raspisana poternica.

Sudsko veće proglasilo je Živkovića krivim za izdavanje naredbi i lično učestvovanje u hapšenjima civila.

Drugooptuženi u istom predmetu Duško Tadić, bivši pripadnik paravojne jedinice "Plavi orlovi", oslobođen je optužbi i odgovornosti za nezakonito hapšenje Bošnjaka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Miloradu Živkoviću šest godina zatvora zbog zločina u Čajniču

Izvor: Blic, 12.Apr.2013

Sud BiH osudio je danas Milorada Živkovića na šest godina zatvora zbog ratnih zločina u Čajniču počinjenih 1992. godine nad nesrpskim stanovnicima...Sudsko veće je zaključilo da je Živković, nekadašnji načelnik Stanice javne bezbednosti u Čajniču, sa diskriminatorskom namerom učestvovao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.