BiH:45 godina za teroristički napad

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH:45 godina za teroristički napad

Sarajevo -- Sud BiH osudio Harisa Čauševića na 45 godina zatvora zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Bugojnu, juna 2010.

Tada je improvizovana bomba, postavljena na spoljašnji zid zgrade Policijske uprave Bugojno, izazvana razornu eksploziju.

Jedan policijski službenik je poginuo, jedan je dobio teške, a nekoliko njih lakše povrede.

Pričinjena je velika materijalna šteta na zgradi Policijske uprave Bugojno, okolnim stambenim i poslovnim objektima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na velikom broju vozila.

Sud BiH smatra da je Tužilaštvo BiH dokazalo da je Čaušević odgovoran za krivično delo terorizma.

Sud BiH je 22. decembra 2010. godine potvrdio optužnicu u ovom predmetu kojom se optuženi Haris Čaušević i Naser Palislamović terete za krivično delo terorizma.

Drugooptuženi Naser Palislamović oslobođen je optužbi.

Tužilaštvo BiH smatra da su ciljevi tog čina bili zastrašivanje i destabilizacija osnovnih političkih, ustavnih i društvenih struktura Bosne i Hercegovine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.