Bezbednost Hrvatske nije ugrožena

Izvor: B92, 11.Jan.2019, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bezbednost Hrvatske nije ugrožena"

Hrvatski vicepremijer i ministar odbrane Damir Krstičević ocenio je da bezbednost Hrvatske nije ugrožena.

On je naveo da se, nakon što je propala prodaja izraelskih "F-16 Barak" borbenih aviona, sledeće nedelje ide u proces poništenja tendera.

"Bezbednost Hrvatske nije ugrožena. Hrvatska je bezbedna zemlja, ima jaku i respektabilnu vojsku. Mi smo pokazali vrednosti te vojske i prema tome, za razliku od opozicije, koja je imala tu odgovornost da ovo pitanje reši, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona to nije rešila, nego nas je dovela u situaciju da mi moramo sada ovo da rešimo", rekao je Krstičević u intervjuu za Hrvatsku televiziju (HTV).

Hina prenosi da je on upitan da li je ugrožena bezbednost Hrvatske kako to tvrdi opozicija.

Navodi se da je Krstičević podsetio da je ranije danas, zajedno sa načelnikom Geveralštaba Mirkom Šundovom, razgovarao sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i da su je izvestili o razgovorima s Izraelom i o stanju Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Ministar je naveo i da je nakon toga Grabar-Kitarovićeva sazvala za ponedeljak sednicu Saveta za odbranu na kojoj će se naći dve točke dnevnog reda - situacija posle tendera za nabavku višenamenskog borbenog aviona i situaciji u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu.

Krstičević je kazao da će nakon toga vlada u Zagrebu poništiti tender i nastaviće da aktivno traži najbolju opciju za Hrvatsku, kao i da će naći najbolje rešenje.

On je rekao i da je delegacija izraelskog Ministarstva odbrane, koja je juče došla u Hrvatsku, priznala da je njihova odgovornost što nisu dobili konačno odobrenje SAD za prodaju "F-16 Barak" Hrvatskoj i izneo tvrdnju da je Hrvatska svoj posao vodila vrlo profesionalno i odgovorno, kao i da je dobila sve potrebne garancije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.