Bezbednosna služba hakovala telefon ministra

Izvor: B92, 31.Okt.2018, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednosna služba hakovala telefon ministra

Južnoafrička republika -- Južnoafričke bezbednosne službe optužene su da su hakovale telefon ministra unutrašnjih poslova Malusi Gigaba nakon pojavljivanja seks snimka.

Video snimak ministra, u trajanju od 13 sekundi, na kome se on samozadovoljava široko je rasprostranjen među javnosti Južnoafričke republike.

Portparol ministra optužio je bezbednosnu službu da je hakovala telefon ministra i preuzela snimak sa telefona, a opoziciju za objavljivanje istog. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Portpaol je dalje naveo kako je ministar počeo da dobija pretnje još od prošle godine.

U nedelju se Malusi Gigaba putem tvitera izvinio svojoj porodici i javnosti zbog “curenja” eksplicitnog snimka.

“Ovom prilikom želim da se javno izvinim svojoj porodici - posebno svojoj deci, majci, kao i ostatku javnosti zbog patnje i sramote koje će ovaj video, privatne prirode, da izazove nakon njegovog puštanja u javnost…”

Ovaj video eksplicitnog sadržaja širi se među južnoafričkim građanima putem Whatsappa.

Gigaba je dalje tvitovao da se ne obazire na pretnje koje su mu pristizale i da je hakovanje njegovog telefona prijavljeno nadležnim organima i da je istraga u toku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.