Bez zahteva za ekonomsko državljanstvo

Izvor: RTS, 25.Avg.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez zahteva za "ekonomsko državljanstvo"

Crnogorskom ministarstvu unutrašnjih poslova nije stigao nijedan zahtev za dobijanje "ekonomskog državljanstva". Neophodno proceniti da li postoji ekonomski interes da se strancu da državljanstvo, rekao pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Osman Subašić.

Još nijedan zahtev za dobijanje takozvanog "ekonomskog državljanstva" nije stigao crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Ne postoji nijedan takav zahtev. Ni od koga to nismo dobili", rekao je pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministra unutrašnjih poslova Osman Subašić, agenciji Beta.

Crnogorska vlada je početkom avgusta odlučila da počne da primenjuje program uvođenja "ekonomskog državljanstva", a kasnije je saopšteno da će uputstvo o tome biti usaglašeno sa Evropskom komisijom.

Prema predlogu Vlade, državljanstvo Crne Gore mogli bi da dobiju stranci koji u toj državi investiraju najmanje pola miliona evra.

Subašić je istakao da bi prilikom davanja "ekonomskog državljanstva" u svakom konkretnom slučaju trebalo proceniti da li postoji ekonomski interes da se nekom strancu da državljanstvo Crne Gore.

"Ako podnosilac zahteva dobije pozitivo mišljenje, onda mora da se obrati Ministarstvu unutrašnjih poslova radi identifikacije", objasnio je Subašić i dodao da do sada nije bilo nijednog obraćanja te vrste.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.