Bez optimizma u Francuskoj

Izvor: RTS, 10.Sep.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez optimizma u Francuskoj

Francuska ekonomija je "čak u lošijem stanju" nego što sam očekivao, izjavio Fransoa Oland i obećao da će se u Francuskoj 2017. živeti bolje nego danas.

Predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je da je ekonomija zemlje "čak u lošijem stanju" nego što je on očekivao, jer je došlo do produbljivanja krize.

Oland je rekao za francuski kanal TF1 da će rast domaćeg bruto proizvoda ove godine "jedva" biti iznad nule, dok će sledeće godine iznosti 0,8 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Socijalistička vlada koju predvodi Oland saopštila je da će bruto domaći proizvod sledeće godine zabeležiti rast od 1,2 odsto.

"Planom za 2014. godinu uložiće se napori da se izgradi mnogo humanije, bezbednije, dinamičnije društvo socijalne ravnopravnosti i stabilnosti", poručio je Oland.

Francuski predsednik je obećao da će "snažnije pogurati" svoj plan, da se porez na dohodak najbogatijih građana poveća na 75 odsto. On će do kraja godine obelodaniti program za podizanje ekonomskog rasta Francuske i njene sposobnosti da bude konkurentna. Prema njegovim rečima, rezultate bi trebalo očekivati u 2014. godini.

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj je 10 odsto, a među mlađima od 25 godina čak 22,8 odsto. Oland je obećao da će do kraja njegovog mandata, 2017. godine,"Francuska biti u stanju da kaže kako se u njoj živi bolje nego 2012. godine".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.