Bez hapšenja u Minhenu, ali nije lažna uzbuna

Izvor: B92, 02.Jan.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez hapšenja u Minhenu, ali nije lažna uzbuna"

Berlin -- Upozorenje na teroristički napad u Minhenu za Novu godinu nije bila lažna uzbuna, iako nije bilo hapšenja, rekli su nemački bezbednosni zvaničnici.

Glavna minhenske železničke stanice i obližnja stanica Pasing evakuisane su nešto pre ponoći pošto su nemačke vlasti dobila obaveštenje od prijateljske strane obaveštajne službe da pet do sedam ekstremista Islamske države iz Sirije i Iraka planira koordinisane napade na više lokacija u Minhenu, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i dve stanice.

Mada zasad nije poznato da li napadači zaista postoje, predsednik minhenske policije rekao je novinarima da upozorenje na napad i evakuacija stanica nisu bili "lažna uzbuna".

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman rekao je ranije danas da su stanice otvorene i da više nema "konkretnih nagoveštaja terorističke pretnji na određenoj lokaciji".

Herman je rekao da je pretnja od terorističkih napada u Evropi i dalje velika.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer pohvalio je nadležne službe za "ozbiljno, promišljeno i odlučno" delovanje u Minhenu.

"Situacija u Evropi i Nemačkoj ozbiljna je i u novoj godini", naveo je de Mazijer u pisanoj izjavio, dodajući da je "zaista bilo naznaka" napad u Minhenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.