Izvor: B92, 05.Sep.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez dokaza protiv Kovačevića"

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović kaže da Srbija ne raspolaže dokazima za pokretanje postupka protiv studenta Miladina Kovačevića.

"Ako bi Amerika ustupila Srbiji fotokopiju dokaza o krivičnom delu koje je Kovačević tamo počinio, bilo bi moguće da mu se sudi ovde", izjavila je Malovićeva za "Večernje novosti". Prema njenim rečima u Ministarstvo pravde Srbije nije dobilo nikakav zvaničan zahtev SAD koji se odnosi na taj predmet.

Miladin Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužen je za prebijanje kolege u Bingemntonu, gde studira. On je uz kauciju pušten iz pritvora, ali se potom vratio u Srbiju i nije se odzvao pozivu američkog suda.

Ministarka pravde je rekla i da ima saznanja da će se 11. septembra sastati sa tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, ali da još nije dobila zvaničan raspored njegovih sastanaka.

Ona je još najavila da će u oktobru u skupštinskoj proceduri biti set pravosudnih zakona i navela da je o reorganizaciji mreže pravosudnih organa razgovarala i sa predstavnicima pravosuđa na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.