Bez dogovora o struji, sutra nastavak dijaloga

Izvor: RTS, 19.Jun.2013, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora o struji, sutra nastavak dijaloga

Dogovor o snabdevanju severa Kosova električnom energijom nije postignut, izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović po završetku današnjih razgovora u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je posle razgovora sa delegacijom Prištine da nije postignut dogovor o snabdevanju severa Kosova električnom energijom.

"Puno je otvorenih pitanja", rekla je ministarka novinarima izlazeći iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zgrade Evropske službe za spoljne poslove u Briselu,gde je provela više od pet sati u razgovorima s prištinskom delegacijom, koju je predvodila potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri.

Ministarka je istakla da danas nijedno od otvorenih pitanja nije rešeno.

Tehnički dijalog, tokom koga su ekspertske grupe uporedo razgovarale o nizu pitanja u vezi sa srovođenjem Briselskog sporazuma, počeo je u ponedeljak razgovorima o struji, telekomunikacijama, pravosuđu i lokalnim izborima na severu Kosova i nastaviće se sutra.

Tekuća runda odvija se po radnim grupama, a posvećena je pitanjima policije, pravosuđa i pripreme za lokalne izbore koji će se u oktobru održati u kosovskim opštinama u kojima su većinom Srbi.

Energetika je naknadno uvršćena u dnevni red, pošto dve strane nisu u ponedeljak uspele da se dogovore o načinu snabdevanja severa Kosova strujom.

U Briselu sutra ostaju savetnik redsednika Srbije Marko Đurić, koordinator za implementaciju leksandar Vulin i ministar pravosuđa Srbije Nikola Selaković, koji će sa prištinskom delegacijom nastaviti razgovore o pravosuđu i ostalim spornim pitanjima predviđenim planom primene.

Za sutra je planirana i radna večera predsednika vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijer Hašima Tačija u kabinetu visoke predstavnive EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.