Bez dogovora o platama prosvetara

Izvor: RTS, 27.Dec.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora o platama prosvetara

Sindikat radnika u prosveti Srbije i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odbili poziv Ministarstva prosvete Srbije da potpišu Protokol o ceni rada za 2011. godinu.

Dva sindikata prosvetnih radnika odbila su poziv Ministarstva prosvete Srbije da potpišu Protokol o ceni rada za 2011. godinu.

U pismu koje je upućeno resornom ministarstvu, Sindikat radnika u prosveti Srbije i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije navode da je predlog Protokola neprihvatljiv, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer predviđa da zaposlenima u prosveti, u januaru, plata bude uvećana za dva, umesto za sedam odsto.

Sindikati insistiraju da se pitanja Protokola o ceni rada ne razdvajaju od Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu zarada i najavljuju da će, ukoliko ne dođe do pregovora, organizovati štrajk sa potpunom obustavom rada.

Za način na koji je Ministarstvo prosvete pozvalo na potpisivanje predloga Protokola, sindikati kažu da "više liči na ultimatum, nego na dogovor o rešavanju materijalnog položaja zaposlenih u prosveti".

Istovremeno, Sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" najavio je da će 24. januara stupiti u štrajk zbog lošeg statusa i malih primanja zaposlenih u prosveti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.