Bez asfalta zbog  gramzivih komšija

Izvor: Blic, 09.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez asfalta zbog gramzivih komšija

Stanari Ulice Koče Vasiljevića u naselju Mali Beograd ne mogu da dobiju asfalt zbog, kako tvrde, gramzivosti komšija koji su na parcelama kuda put treba da prođe zasadili voćnjake, pa čak i započeli gradnju pomoćnih zgrada i kuća. Oni su ubeđeni da je to glavni razlog što im ulica nije nedavno asfaltirana, kada je Zavod za izgradnju grada takozvanim sistemom hladne reciklaže uredio dotadašnje zemljane puteve u okolnim ulicama.

Obe strane ulice su skoro potpune načičkane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kućama i u procesu su legalizovanja, kao i većina objekata u Malom Beogradu. Stanari pričaju da trenutni zemljani put ide preko parcela koje pripadaju vlasnicima kuća sa desne strane ulice na osnovu dogovora napravljenog kada su placevi prodavani pre nekoliko godina. Prema regulacionom planu za taj deo grada, predviđeno je da se put sagradi levo od zemljanog, odnosno da bude u istoj liniji sa prednjim delom Ulice Koče Vasiljevića. Stanarka Marija Dučak kaže da Zavod za izgradnju grada do sada nije asflatirao nijhovu ulicu jer postoji problem sa vlasnicima parcela gde treba da prođe put.

- Sve okolne ulice su asflatirane, a naša nije jer sve koče komšije koje na trasi budućeg puta drže kokošinjce, svinjce, voćnjake, a ima i postavljenih temelja. Oni su namerno sadili voćnjake, pošto su doznali da grad pri otkupu zemlje dodatno plaća po svakoj voćki. U međuvremenu je nekolicini njih zabranjana gradnja, iako su postavili temelje. Sve ove vreme mi smo žrtve šlepera koji prolaze do obližnjih skladišta jer smo dozvolili da se preko naših parcela napravi privremeni put - priča Marija Dučak.

Njena kuća je na dva metra od privremenog puta i zbog svakodnevnog prolaska šlepera zidovi su već počeli da pucaju, pa njen sin sa suprugom i bebom od četiri meseca planira da se preseli jer ne mogu više da izdrže. Ostale komšije pričaju da i dalje, za razliku od vlasnika kuća iz okolnih ulica, oni moraju da i dalje šetaju po blatu svaki put kad padne kiša. Ana Rinić smatra da ih je grad potpuno zapostavio i podseća da nisu ni u kakvoj prednosti uprkos tome što u blizini „živi odbornik SRS o kojem su i mediji pisali jer je pre dve godine put bio asflatiran samo do njegove kuće".

- Ulicu već jednom moraju da srede i naprave put. Ovde pored moje kuće stoji nezavršena kuća pravljena na mestu puta, ali je grad zabranio i od tada mi ovako nezavršena stoji pored samih prozora - priča Adam Petrović, koji živi s druge strane ulice.

Iz Zavoda za izgradnju grada u protekla dva dana nisu dostavili informaciju o tome da li će Ulica Koče Vasiljevića uskoro biti asfaltirana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.