Betonske ograde oko gradilišta na Trgu Republike VIDEO

Izvor: Mondo, 08.Apr.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Betonske ograde oko gradilišta na Trgu Republike VIDEO

Posle protesta opozicije u subotu kada su demonstranti odnosili ograde oko gradilišta na Trgu Republike, gradske vlasti primenjuju drugu taktiku.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oko gradilišta u centru Beograda, gde je u toku rekonstrukcija Trga Republike, osim klasičnih zaštitnih ograda koje su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju odatle uklanjali u dva navrata, od danas su postavljene i betonske ograde.

Po dve takve ograde postavljene su u Kolarčevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ulici i na uglu Makedonske i Dečanske ulice.

Izvor: Tanjug

Predstavnici opozicionog bloka Savez za Srbiju su tokom protesta "1 od 5 miliona" u dva navrata odnosili zaštitne ograde sa gradilišta u znak protesta zbog "urbanističkog nasilja" i gradskih projekata koji, ističu, ugrožavaju kvalitet života građana koji žive u centru Beograda.

Prvi put su ogradu odneli ispred Regulatornog tela za elektronske medije, a drugi put ispred Skupštine grada, ali su ograde vraćene.

Gradski čelnici su najavili da će biti podnete prekršajne i krivične prijave protiv organizatora protesta, kao i protiv svih koji su zabeleženi na video kamerama da uništavaju imovinu Beograda, navodeći da je "šteta koja je tom prilikom nastala procenjena na nekoliko desetina hiljada evra".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.