Besplatne kontrole pritiska i srca u kameničkom institutu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne kontrole pritiska i srca u kameničkom institutu

SREMSKA KAMENICA - U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, povodom obeležavanja Svetske nedelje borbe protiv hipertenzije, u toku su besplatne kontrole krvnog pritiska i provere holter aparatom za dnevno snimanje rada srca, podsetili su danas iz tog Instituta.

Zainteresovani građani mogu, do 21. maja, da bez uputa, knjižice i čekanja na Institutu dobiju odgovore na pitanja o povišenom krvnom pritisku.

Najsavremeniji holter aparat funkcioniše tako što 24 časa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << beleži krvni pritisak i EKG srčanog rada, a na osnovu izmerenih vrednosti, pacijenti dobijaju individualnu terapiju.

Građani, zainteresovani za dodatne informacije o povišenom krvnom pritisku, mogli su danas, 10 do 13 časova, putem otvorene telefonske linije, da od lekara sa Instituta dobiju savete o hipertenziji.

Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine se i ove godine priključio akciji Svetske zdravstvene organizacije i Udruženja kardiologa Sveta i Evrope, koja je posvećena sveobuhvatnom lečenju faktora rizika koji dovode do nastanka hipertenzije i njenom pogoršanju.

Nedelja borbe protiv hipertenzije obeležava se u svetu od 17. do 21. maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sremska Kamenica: Besplatno merenje pritiska

Izvor: Glas javnosti, 20.Maj.2010, 07:12

SREMSKA KAMENICA - U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, povodom obeležavanja Svetske nedelje borbe protiv hipertenzije, u toku su besplatne kontrole krvnog pritiska i provere holter aparatom za dnevno snimanje rada srca, podsetili su iz tog instituta...Zainteresovani građani mogu, do...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.