Besplatne knjige za prvi i drugi razred

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne knjige za prvi i drugi razred

Ministarstvo prosvete nastaviće u školskoj 2010/11. godini projekat besplatnih udžbenika za đake prvog i drugog razreda, ali će roditelji za drugi razred morati da kupe knjige za izborne i fakultativne predmete i strani jezik.

Na listi besplatnih udžbenika nisu ni pojedina izdanja zbirki zadataka, kontrolnih zadataka i radnih svezaka, kao ni odobrena lektira, jer ne čine celovite udžbeničke komplete, rekao je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rečima, za učenike prvog razreda u školskoj 2010/11. država nabavlja udžbenike koji su radnog karaktera i to za predmete srpski jezik, maternji jezik za pripadnike nacionalnih manjina, matematika i Svet oko nas i obavezni strani jezik.

Udžbenički kompleti za prvi razred osnovne škole za školsku 2010/11. ne menjaju se i identični su kao prethodne godine, rekao je Kostić, zadužen za školske uprave i inspekcijske i nadzorne poslove.

On je naveo da se knjige iz predmeta likovna kultura i muzička kultura, koje su učenici koristili u školskoj 2009/10. godini vraćaju školi, i biće korišćene u nastavi u novoj školskoj godini.

Takođe, pojedini udžbenici iz kompleta za prvi razred koji nisu radnog karaktera, a korišćeni su tokom ove školske godine za predmete srpski jezik, maternji jezik za pripadnike nacionalnih manjina, matematika, Svet oko nas i obavezni strani jezik, vraćaju se školi i učenici će te knjige koristiti u školskoj 2010/11. godini, rekao je on.

Kostić je istakao i da će oštećeni udžbenici iz navedenih predmeta biti zamenjeni novim, u dogovoru sa izdavačima.

Po završetku prvog i drugog razreda, đaci će vratiti udžbenike koji nisu radnog karaktera, rekao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.