Besplatna nastava za radnike JKP „Mediana“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Avg.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna nastava za radnike JKP „Mediana“ (VIDEO)

Prema statističkim podacima 25% stanovništva u Srbiji nema završenu osnovnu školu. U JKP „Mediana“ rešili su da svojim radnicima koji nemaju osnovno obrazovanje, obezbede školovanje u saradnji sa Osnovnom školom „Petar Petrović Njegoš“.
U redovima JKP „Mediana“ oko 300 radnika nema osnovno obrazovanje. Ugovor koji je ovo komunalno preduzeće potpisalo sa Osnovnom školom „Petar Petrović Njegoš“, omogućiće im da u narednom periodu potpuno besplatno pohađaju nastavu.
Direktor JKP „Mediana“, Bratislav Vučković, kaže da je pohađanje nastave stvar izbora, ali se nada da će se što veći broj radnika uključiti u ovaj program.
Vanredna osnovna škola se, po novom programu, završava za 3 godine, a predmeti su korigovani i znatno praktičniji od regularnih.
Iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ kažu da sarađuju sa „Medianom“ još od 2007. godine, i od tada je oko 40 radnika završilo osnovnu školu.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.