Besplatan odmor za 10.000 penzionera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan odmor za 10.000 penzionera

BEOGRAD - Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pozvao je sve penzionere čija su primanja manja od 19.780 dinara da konkurišu za besplatan desetodnevni odmor u jednoj od 25 banja.

U tu svrhu izdvojen je 261 milion dinara od kojih bi na oporavak trebalo da ode više od 10.000 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera svih kategorija, navodi se u saopštenju Fonda PIO.

Pravo da se jave na konkurs koji je otvoren do 30. aprila imaju svi čije su penzije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niže od 19.780 dinara. Uz to, uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan oporavak o trošku Fonda u poslednje tri godine, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina "poljoprivrednog" staža.

Besplatan oporavak uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda.

Prijave se podnose opštinskim udruženjima penzionera, a privremeno raseljeni korisnici sa Kosova i Metohije ispostavi ili filijali Fonda u mestu prebivališta.

Na redosled na rang-listi uticaće visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, dok će korisnici prava na tuđu negu i pomoć dobijati dodatnih 10 bodova. U slučaju jednakih uslova, prednost će imati stariji korisnik penzije.

U saopštenju se dodaje da članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje tog prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.