Besni rat između Kučana i Janše

Izvor: B92, 17.Feb.2012, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besni rat između Kučana i Janše

Ljubljana -- Besni rat između Milana Kučana i Janeza Janše, pošto je sadašnji premijer optužio bivšeg predsednika da je naredio njegovo hapšenje pre raspada Jugoslavije.

Kučan tvrdio da o tome nije ništa ni znao, a Janša mu je odgovorio da "ni Hitler nije ništa znao o koncentracionim logorima".

I predsednik Danilo Tirk javno ima hladan odnos prema premijeru, mada Janša i Tirk nisu ušli u polemike.

Nova slovenačka vlada odustala je od organizacije Univerzijade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledeće godine, iako je plaćeno 30 odsto sredstava za ceo projekt. U državnoj kasi više nema novca - više od šest miliona evra otišlo je u vetar. Iste muke, kažu Slovenci, muče i Italijane, koji su odustali od organizacije Olimpijade 2020. godine.

Novi udarac za Sloveniju došao je pošto joj je ponovo smanjen kreditni rejting. Tako je i retorika vlade Janeza Janše mnogo drugačija nego u vreme izbora, pa se već javno najavljuje talas otpuštanja radnika. U ovom času nova vlast buldožerom čisti kadrove koje je ostavila vlada Boruta Pahora, a sve je više i upozorenja da je reč o klasičnom revanšizmu.

Primeri su neverovatni. Novi poslanik parlamenta Ivan Simčič pre nekoliko godina je dobio otkaz od Karla Erjavca zbog falsifikovane školske spreme, a sada je član stranke novog šefa diplomatije i kandidat za visoke funkcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.