Besni radnici Magnohroma upali kod gradonačelnika

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besni radnici "Magnohroma" upali kod gradonačelnika

Nekoliko stotina bivših radnika Magnohroma, koji 12 dana ne napuštaju zgradu Gradske uprave tražeći naplatu svojih potraživanja, danas su posle protestne šetnje radikalizovali svoj protest i ušli u predvorje kabineta gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića.

Simović je ranije danas, pre susreta sa ambasadorom Japana Tošiom Cunozakijem, pokušao da objasni radnicima da to nije put do ostvarenja njihovih prava, ali su oni ipak ušli u prostor ispred njegovog kabineta tvrdeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da nikoga od zaposlenih neće ometati u radu.

"Nećemo odavde da izađemo dok nam ne rešite problem, a naš problem su pare. Zovite policiju, ali mi ne izlazimo", poručio je bivši radnik Magnohroma Dušan Vukadinović pomoćniku gradonačelnika Branku Kaplareviću.

Radnici kažu da im više ništa ne znači što već dvanaesti dan protestuju u zgradi Gradske uprave, kada niko ne reaguje na njihove zahteve.

Gradonačelnik Ljubiša Simović rekao je za FoNet da je već podržao sve zakonske zahteve radnika i vršio pritisak na vladu Srbije da ubrza procedure kako bi problem konačno bio rešen.

"Međutim, današnji njihov potez je nešto što podređuje interese celog grada interesima bivših radnika Magnohroma i zato ne mogu da podržim nikakvu fizičku blokadu, niti kabineta, niti bilo koje druge institucije", rekao je Simović.

Oko 1.800 bivših radnika od Magnohroma potražuje oko 570 miliona dinara, bez kamata i sudskih taksi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.