Berluskoniju 7 godina zatvora

Izvor: B92, 24.Jun.2013, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoniju 7 godina zatvora

Rim -- Sud u Milanu osudio je bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija na sedam godina zatvora zbog korišćenja usluga maloletnih prostitutki.

Berluskoni je rekao da je "potpuno nevin" i optužio je sudije za progon.

U okviru "slučaja Rubi", nazvanog po mladoj Marokanki Karimi el-Marug, 76-godišnji Berluskoni je bio optužen za umešanost u maloletničku prostituciju tokom zloglasnih "bunga-bunga" žurki u njegovoj vili i za zloupotrebu službenog položaja prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušaja njihovog prikrivanja.

Prema odluci suda, Berluskoni neće moći do kraja života da zauzima državne funkcije.

Bivši premijer Italije optuživan je da je bio u vezi sa mladom Marokankom, dok je ona još bila maloletna, za šta je ona dobijala poklone i iznose u novcu.

I on i Rubi poricali su da su imali seksualne odnose, navodi AP.

Sudski proces počeo je u aprilu 2011, a do stupanja na snagu postoje još dva žalbena nivoa za presudu.

Berluskonijeva politička karijera traje dve decenije, a sada nema zvaničnu funkciju u italijanskoj vladi, ali ostaje uticajan zbog koalicije koja je formirana posle februarskih izbora na kojima nije bilo ubedljivih pobednika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskoniju sedam godina zatvora zbog maloletnih prostitutki i zabrana obavljanja državnih funkcija

Izvor: Blic, 24.Jun.2013

Sud u Milanu osudio je danas bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija na sedam godina zatvora zbog korišćenja usluga maloletnih prostitutki, javile su agencije...U okviru "slučaja Rubi", nazvanog po mladoj Marokanki Karimi el-Marug, 76.godišnji Berluskoni je bio optužen za umešanost...

Nastavak na Blic...

Berluskoniju osuda bez posledica

Izvor: Sportske.net, 24.Jun.2013

Silvio Berluskoni je danas osuđen na sedam godina zatvora zbog korišćenja usluga maloletnih prostitutki.

Nastavak na Sportske.net...

Berluskoniju 7 godina zatvora

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2013

RIM - Sud u Milanu osudio je danas bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija na 7 godina zatvora zbog korišćenja usluga maloljetnih prostitutki.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Berlusconi osuđen na 7 godina zatvora

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Jun.2013, 08:48

RIM - Sud u Milanu osudio je juče bivšeg italijanskog premijera Silvija Berlusconija na sedam godina zatvora zbog korišćenja usluga maloletnih prostitutki. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Protest pristalica Berluskonija

Izvor: B92, 25.Jun.2013

Rim -- Pristalice Berluskonija organizovali su protest u Rimu pošto je proglašen krivim za plaćanja seksualnih usluga maloletnoj prostitutki i zloupotrebu položaja..."Rim, (trg) Pjaca Farneze, 19:00 sati. Oduprite se puritanskoj pravdi", piše na naslovnoj strani desničarskog italijanskog dnevnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.