Berluskonijeva vlada preživela glasanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskonijeva vlada preživela glasanje

RIM -

Premijer Italije Silvio Berluskoni dobio je poverenje Donjeg doma italijanskog parlamenta i vlada je opstala pošto je prethodno dobila i podršku Senata, javila je ANSA.

Za podršku Berluskonijevoj vladi glasalo je 314 poslanika , dok je za smenu kabineta glasalo njih 311, dok je dvoje bilo udržano.

Tuča u italijanskom parlamentu

Tokom glasanja o poverenju o italijanskoj vladi izbila je danas manja tuča između poslanika vladajuće koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i opozicije, ali su veće incidente sprečili ostali poslanici, prenosi agencija Ansa.

Potukli su se poslanici vladajuće stranke Narod slobode, Fabija Granate i Đorđa Kontea, i stranke Đanfranka Finija, koja je napustila Berluskonijevu koaliciju.

Jedan od poslanika vladajuće koalicije uzviknuo je ka Finiju: "Sve se ovo događa zahvaljujući tebi".

Važnost glasanja pokazalo je i to što je jedna od poslanica Finijeve stranke u devetom mesecu trudnoće došla da glasa, a do parlamenta je dovezena ambulantnim kolima.

Kladioničari bili otpisali Berluskonija

Svetske kladionice davale su veće šanse da vlada premijera Silvija Berlsukonija ne preživi glasanje, tako da je kvota za pad vlade bila 1,70, dok bi oni koji ulože novac za opstanak vlade, ako se to dogodi, udvostručili svoj novac, prenosi Ansa.

Italijanski premijer je u ponedeljak održao je govor u gornjem domu italijanskog parlamenta, Senatu, uoči glasanja o poverenju njemu i njegovoj vladi.

On je pozvao poslanike da ga podrže, upozorivši da bi u trenutku kada na finansijskim tržištima vlada neisvesnost, bilo potpuno ludo ukloniti ga sa položaja.

Berluskonijevi protivnici optužuju premijera da je izgubio političku orijentaciju i da skandali vezani za njegov privatni život ugrožavaju stabilnost zemlje.

Berluskoni je upozorio da oni koji žele da ga uklone "neće biti u stanju da formiraju vladu".

Politička nestabilnost, napomenuo je Berluskoni, mogla bi u Italiji da izazove ekonomski kolaps, sličan onom u Grčkoj i Irskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskonijeva vlada preživela, tuča među poslanicima

Izvor: Blic, 14.Dec.2010

Premijer Italije Silvio Berluskoni dobio je poverenje Donjeg doma italijanskog parlamenta i vlada je opstala pošto je prethodno dobila i podršku Senata, javila je ANSA. ..Za podršku Berluskonijevoj vladi glasalo je 314 poslanika , dok je za smenu kabineta glasalo njih 311, dok je dvoje bilo udržano...Italijanski...

Nastavak na Blic...

Preživela Berluskonijeva vlada

Izvor: S media, 14.Dec.2010

Premijer Italije Silvio Berluskoni dobio je poverenje Donjeg doma italijanskog parlamenta i vlada je opstala pošto je prethodno dobila i podršku Senata, javila je ANSA...Berluskoni protiv tehničke vlade..Berluskoni odbacio navode Vikiliksa..Za podršku Berluskonijevoj vladi glasalo je 314 poslanika...

Nastavak na S media...

Berluskoni opstao, na ulicama haos

Izvor: Mondo, 14.Dec.2010

Premijer Italije Silvio Berluskoni dobio je poverenje Donjeg doma italijanskog parlamenta i vlada je opstala pošto je prethodno dobila i podršku Senata. Pred glasanje izbila tuča među poslanicima. Napetost i dalje vlada na ulicama Rima.

Nastavak na Mondo...

Tuča u parlamentu, Berluskoni "preživeo"

Izvor: Glas javnosti, 15.Dec.2010, 07:17

RIM - Italijanski premijer Silvio Berluskoni preživeo je glasanje u oba doma italijanskog parlamenta...Svetske kladionice davale su veće šanse da vlada premijera Silvija Berlsukonija ne preživi glasanje, tako da je kvota za pad vlade bila 1,70, a oni koji su uložili novac za opstanak vlade, udvostručili...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.