Berlin: Islamista napao policajku

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2015, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Islamista napao policajku

Irački terorista Rafik Mohamad Jusef ubijen je u Berlinu u akciji policije pošto je napao nožem jednu policajku, saopštilo je nemačko tužilaštvo.

Kao član islamističke grupe Ansar al-Islam bio je osuđen na osam godina zatvora zato što je sa još dvojicom saučesnika planirao atentat na iračkog premijera Alavija prilikom njegove posete nemačkoj prestonici.

Posle odležane kazne pušten je na slobodu 2013. godine, ali je bio obavezan da nosi elektronsku narukvicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da se dnevno javlja policiji u Berlinu.

Međutim, u četvrtak kratko posle devet sati u policijskoj centrali je signalizirana opasnost jer je Rafik J. uklonio električni nadzor. Ubrzo je dojavljeno da neki muškarac na ulici preti nožem prolaznicima u četvrti Špandau. Vozač autobusa Bernd S. je ispričao za "Bild" da je video kako se ovaj bacio na pločnik, molio i ubrzo zatim nasrnuo na prolaznike.

Kada je prva policijska patrola zatražila od teroriste da odloži nož, ovaj je napao policajku i teško je ranio u predelu vrata i ramena pre nego što je njen kolega pucao i ubio ga. Tom prilikom je i policajka nesrećno ranjena jednim metkom, ali je van životne opasnosti.

* Turčin zapalio živu trudnicu

* “Jedinstveni u borbi protiv islamista“

* Zločin u Nemačkoj: Samir zaklao ženu

* Nemačka: Ubijeni Srbin nije bio lud

* Horor u Nemačkoj: Majka nožem ubila dve ćerke

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.