Beriša: Niko nasiljem neće doći na vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2011, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Niko nasiljem neće doći na vlast

TIRANA -

Premijer Albanije Salji Beriša je, posle jučerašnjih sukoba policije i građana u kojima su tri osobe izgubile život, a više desetina ranjeno, izjavio da u njegovoj zemlji niko ne može nasiljem doći do vlasti i da neće biti ustanka kao u Tunisu.

"Niko ne može preuzeti vlast nasilnim sredstvima u ovoj zemlji", rekao je Beriša. On je isključio mogućnost uvođenja vanrednog stanja, ali je rekao da dalje nasilje neće biti tolerisano.

"Nijedna sila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na svetu ne može da manipuliše slobodnom voljom albanskog naroda", naglasio je Beriša.

Albanski premijer je povukao paralelu između protesta u njegovoj zemlji i nereda u Tunisu, gde je nekoliko desetina ljudi poginulo u sukobima koji su izbili tokom demonstracija zbog siromaštva i korupcije, preneo je Bi-Bi-Si.

Beriša je uporedio njegove političke protivnike sa svrgnutim predsednikom Tunisa Zine al-Abedine Ben Alijom, dodajući da oni žele da zbace njegovu vladu nasiljem.

Beriša je za sukobe optužio Edija Ramu, vođu najveće albanske opozicione Socijalističke partije, koja je juče u Tirani organizovala demonstracije, tražeći ostavku premijera i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Rama je obećao da će kasnije opet biti organizovani protesti, obećavši da će biti mirni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.