Berezovski imao 300 miliona dolara u Srbiji

Izvor: RTS, 20.Avg.2013, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berezovski imao 300 miliona dolara u Srbiji

Poništena odluka Višeg suda u Beogradu o oduzimanju imovine pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog u Srbiji i vraćena na ponovno odlučivanje. Imovina ruskog oligarha u Srbiji procenjena na oko 300 miliona dolara. Kako RTS saznaje, Berezovski imao akcije u "Denjub grupi".

Viši sud u Beogradu odlučio je, na osnovu zamolnice ruskog tužilaštva, da oduzme imovinu pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog u Srbiji. Apelacioni sud je, međutim, odluku poništio i vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ponovno odlučivanje.

Kako RTS saznaje, Berezovski je imao akcije u srpskim firmama, pre svega u "Denjub grupi" koja je vlasnik ili suvlasnik nekoliko srpskih mlekara i proizvođača hrane, između ostalih "Imleka", "Bambi Banata", "Subotičke mlekare" i "Knjaza Miloša".

Predstavnik ruskog ministarstva pravde potvrdio je da je od Srbije zatraženo da zapleni imovinu Berezovskog u nekoliko srpskih proizvodnih preduzeća. Imovinu je procenio na oko šest milijardi rubalja ili oko 300 miliona dolara.

Ukoliko Srbija oduzme imovinu pokojnog ruskog biznismena, može biti iskorišćena za isplatu dugova kreditorima i drugim potrazziocima duga, rekao je za agenciju Interfaks neimenovani izvor u ruskim pravosudnim organima.

"Ako bude dokazano da je to vlasništvo stečeno nezakonitim putem, odlukom srpskog suda ono može biti prodato, a novac prebačen u Rusiju", rekao je izvor ruskoj agenciji.

Berezovski je u martu ove godine pronađen mrtav u svojoj kući u Engleskoj. Nekoliko godina pre smrti u Rusiji je osuđen na šest godina zatvora zbog krađe novca iz ruskog nacionalnog prevoznika Aeroflota i ostatak života je proveo u Velikoj Britaniji.

Predstavnici ruske države nisu želeli da govore o tome da li Rusija namerava da traži da se imovina u Srbiji tretira kao imovina stečena kriminalom i na taj način oduzme i vrati ruskoj državi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berezovski imao imovinu u Srbiji vrednu 300 miliona dolara!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Avg.2013

Poništena odluka Višeg suda u Beogradu o oduzimanju imovine pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog u Srbiji, čija se vrednost procenjuje na oko 300 miliona dolara

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.