Beogradski vodovod obeležava 119 godina postojanja

Izvor: Blic, 12.Jul.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski vodovod obeležava 119 godina postojanja

Beogradski vodovod obeležiće danas 119 godina postojanja, jer je pušten u rad na Petrovdan, 12. jula 1982. godine.

Povodom jubileja Beogradskog vodovoda, biće svečano otvoren Komandno - laboratorijski centar u prostorijama proizvodnog pogona "Makiš".

Vodovodni sistem Beograda čini kompleks inženjerskih objekata sastavljen od izvorišta, transporta sirove vode, postrojenja za prečišćavanje vode i distributivnog sistema.

Beograđani se snabdevaju vodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja se prečišćava i kontroliše, a do danas njome nije izazvana nijedna hidrična epidemija, što govori o kontinuitetu u proizvodnji pijaće vode dobrog kvaliteta.

Iz Beogradskog vodovoda apeluju na građane da čuvaju vodu sa česme i da je racionalno koriste u svim prilikama, pošto samo tako mogu da doprinesu da taj važan gradski sistem i ubuduće funkcioniše u interesu svih Beograđana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradski vodovod obeležava jubilej

Izvor: S media, 12.Jul.2011

Pre 119 na Petrovdan prvi put je pušten u rad Beogradski vodovod. Danas se obeležava jubilej. ..Beogradski vodovod obeležiće danas 119 godina postojanja, jer je pušten u rad na Petrovdan, 12. jula 1982. godine...Povodom jubileja Beogradskog vodovoda, biće svečano otvoren Komandno - laboratorijski...

Nastavak na S media...

Otvoren Komandno-laboratorijski centar "Beogradskog vodovoda"

Izvor: Blic, 12.Jul.2011

Otvaranjem Komandno-laboratorijskog centra u krugu Proizvodnog pogona Makiš, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" obeležilo je 119 godina rada. Pored uprave Pogona, u moderno opremljenoj zgradi nalaze se Centar za kontrolu i upravljanje beogradskim vodovodnim i kanalizacionim sistemom i Služba...

Nastavak na Blic...

Građani neracionalno troše pijaću vodu

Izvor: Danas, 13.Jul.2011, 00:18

U vrelim letnjim mesecima Beograđani troše 700 litara vode dnevno po osobi, dok je, poređenja radi, u zimskim mesecima taj broj tek 150 litara. Zato je direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Cvijo Babić zamolio građane da racionalnije troše vodu kako ne bi došlo do isključenja....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.