Beogradski univerzitet najbolji na Balkanu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski univerzitet najbolji na Balkanu

Univerzitet u Beogradu (UB) popravio je svoju prošlogodišnju poziciju i napredovao za oko 600 mesta na najnovijoj Vebometriks listi, pa je među 12. 000 univerziteta u svetu zauzeo 625. mesto.

Na nedavno objavljenoj listi, UB je bolje pozicioniran od univerziteta u Mariboru, Bukureštu, Sofiji, Zagrebu, Sarajevu, ali je i slabiji od bečkog, ljubljanskog, budimpeštanskog, atinskog i Univerziteta u Brnu, rekao je beogradskim agencijama rektor UB Branko Kovačević.

Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << univerzitetima u istočnoj Evropi, lider je Univerzitet u Brnu, dok je UB zauzeo 19. poziciju i jedino je još Univezitet u Novom Sadu od visokoškolskih ustanova iz Srbije zauzeo mesto među 100 najboljih u tom delu Evrope, odnosno nalazi se na 96. mestu.

Vebometriks listu sačinjava dva puta godišnje, u januaru i julu, španska istoimena organizacija, specijalizovana za procenu uticaja i značaja visokoškolskih ustanova na Internetu.

Kriterijumi na osnovu kojih Vebometriks rangira univerzitete sveta odnose se na njihovu vidljivost na Internetu, broj i obim strana prezentacije, popularnost i broj ulazaka, kao i uticaj internetskih strana svakog univerziteta.

"Glavni razlog za slabije mesto je gašenje domena yu i prelazak na domen rs, pa je pojedinim fakultetima trebalo vreme da se prilagode, neki su postali nevidljivi, a drugi su imali duple domene, što takođe nije dobro", rekao je Branko Kovačević.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNIVERZITET U BEOGRADU NAPREDOVAO ZA 600 MESTA

Izvor: Kurir, 27.Feb.2011

BEOGRAD - Univerzitet u Beogradu (UB) popravio je svoju prošlogodišnju poziciju i napredovao za oko 600 mesta na najnovijoj Vebometriks listi, pa je među 12.000 univerziteta u svetu zauzeo 625. mesto...Na nedavno objavljenoj listi, UB je bolje pozicioniran od univerziteta u Mariboru, Bukureštu, Sofiji,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.