Beogradska premijera Konstantina u ponedeljak

Izvor: RTS, 02.Mar.2013, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska premijera "Konstantina" u ponedeljak

Predstava "Konstantin" premijerno će biti izvedena u Beogradu u Narodnom pozorištu u ponedeljak. Premijernom izvođenju prisustvovaće državni vrh i druge visoke zvanice.

Predstava "Konstantin" Narodnog pozorišta iz Niša, imaće u ponedeljak beogradsku premijeru na velikoj sceni Narodnog pozorišta. Pošto je reč o ključnoj tački državnog programa za obeleževanje jubileja Milanskog edikta, ovom izvođenu prisustvovaće državni vrh Srbije, verski visokodostojnici i diplomatski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kor. Na konferenciji za novinare u Narodnom pozorištu, ponovo je pokrenuto pitanje honorara autora predstave.

Posle tri izvođenja i ovacija u Nišu, predstava je već pozvana na festivale U Budvi i Banja Luci, a moguće je da će gostovati u Milanu, Budimpešti, Aradu, Rijeci, Puli.

Svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Vlade Ivica Dačić, patrijarh srpski Irinej, više od sto članova diplomatskog kora. Pozvani su i novinari koji su danas pitali - zašto je u Nišu mogla da snima samo kamera RTS-a. Mogla je, jer priprema dokumentarnu emisiju o celom projektu.

"Ovu predstavu počinje jedan mališan koji ima osam godina, moja procena je bila da bi to moglo njega da izbaci iz koncentracije", kaže reditelj Jug Radivojević.

Na pitanje zašto 11 i po miliona dinara za predstavu, odgovor je da ništa neće biti preispitivano i da je sve kako je planirano.

Slavica Trifunović, rukovodilac Projekta "Milanski edikt" kaže da su ta sredstva danas na računu Ministarstva za kulturu i biće sukcesivno isplaćivana onako kako producent predstave, pozorište iz Niša, bude dostavilo svoje izveštaje i zahteve za plaćanje.

V.D. direktora Narodnog pozorišta, Beograd Dejan Savić kaže da se radilo namenski, kao za festival, tu su drugi aršini, to se na drugi način meri i utvrđuje.

Jug Radivojević reagovao je na natpise da je za režiju uzeo 17.000 eura.

"Baratate potpuno netačnim podacima moga honorara, moj ugovor postoji, i vrlo rado ću ga dati na uvid kad i druge moje kolege koje su na tržištu kao ja pokažu svoj honorar", kaže Radivojević .

Predviđa se da će "Konstantin" u rekordnom vremenu imati sto izvođenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.