Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanin optužen za ratne zločine u BiH

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nebojše Mirovića (54) iz Beograda zbog sumnje da je počinio ratni zločin, istakao je za portparol te ustanove Boris Grubešić.

Optuženi se, prema Grubešićevim riječima, “tereti da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH, u svojstvu pripadnika policije CJB Teslić, postupao suprotno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civila za vrijeme rata, te počinio ratne zločine nad žrtvama, muškarcima bošnjačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nacionalnosti sa područja Teslića i okoline”.

- Tereti se i da je u proljeće i ljeto 1992. godine, lično, u više navrata, sam ili sa drugim osobama, činio nezakonito zatočenje, izdvajanje i zlostavljanje žrtava bošnjačke nacionalnosti, koje je mučio, tukao i premlaćivao na različite načine, često i do granice nanošenja smrtnih povreda- kaže Grubešić.

- Od posljedica zlostavljanja i nečovečnog postupanja, jedan civil je preminuo poslije nekoliko dana, jedna žrtva nekoliko mjeseci nije mogla da se kreće, a mnogim žrtvama, među kojima je bio i maloljetni dječak, nanesene su povrede čije posljedice i danas osjećaju - navodi portarol tužilaštva.

Tužilaštvoće navode optužbe da dokazuje iskazima oko 30 svjedoka i prilaganjem više destina dokaznih materijala. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica protiv Srbina za ratne zločine kod Teslića

Izvor: N1 televizija, 22.Dec.2016

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine podigao je optužnicu protiv državljanina Srbije Nebojše Mirovića koji se tereti za ratni zločin nad Bošnjacima na području Teslića...Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je Mirović, rođen 1962. godine u Beogradu, nastanjen u glavnom gradu Srbije....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.