Beograđanin mrtav u kupatilu godinu dana

Izvor: Mondo, 13.Okt.2012, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanin mrtav u kupatilu godinu dana

Penzioner Milan Džambić (76) umro je pre godinu dana, ali je njegov leš otkriven tek u utorak, kad su stanari zgrade u Ulici srpskih udarnih brigada u Rakovici obili vrata i pronašli njegovo telo.

Komšije su odlučile da provale u stan zbog vode koja je curila iz Džambićevog stana i pretila da poplavi celu zgradu.

"Unutra smo zatekli jeziv prizor. Milan je sedeo na ve-ce šolji, a glava mu je bila naslonjena na kadu. Telo je bilo crno i osušeno, kao da je balzamovano. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Pretpostavljamo da se nije raspalo zato što su svi prozori u stanu bili otvoreni", kaže jedan komšija pokojnog.

Džambić je najverovatnije umro od bolesti, pošto je imao tešku astmu i bio dementan.

"Sumnjali smo da je mrtav jer ga nismo videli godinu dana", priča sagovornik "Kurira" i dodaje da je stan bio u katastrofalnom stanju.

"Užasno je smrdelo, bube i crvi su gmizali po zidovima. Svi smo bili užasnuti", opisala je jeziv prizor Jela Petrović.

Ona kaže da je još u oktobru 2011. shvatila da se Milanu nešto desilo, jer ga nije viđala da ide u prodavnicu, što je redovno činio svake nedelje.

"Zbog toga je moj suprug Petar Petrović kao predsednik Skupštine stanara nekoliko puta prijavio policiji nestanak starca, ali niko nije reagovao", priča Jela.

Inače, nesrećnom Milanu žena je umrla pre šest godina, a dece nema.

"Tražili smo da nadležni organi obiju stan, jer smo pretpostavljali da je umro unutra, ali nisu hteli", kaže Petar Petrović.

Policija je sada zapečatila stan Milana Džambića, ali stanari strahuju da će doći do zaraze pošto niko nije izvršio dezinfekciju.

"Samo su odneli telo, a ostavili su krš i lom u stanu. Zvali smo opštinu da očiste stan, ali su nam rekli da mi to učinimo sami, a da će nam oni naknadno refundirati troškove", kaže Petar Petrović za "Kurir".

(MONDO/foto:MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.