Beograđanin iz Dubrovnika: Svuda ima kretena...

Izvor: B92, 11.Avg.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanin iz Dubrovnika: Svuda ima kretena...

Beograđanin M.R., kome su nepoznati vandali u Dubrovniku oštetili vozilo navodi da je zbog proslave „Oluje“ ponovo podgrejana atmosfera.

Osim toga, on je za "Dubrovački vesnik" poručio svim Srbima da zbog toga ne dolaze u Hrvatsku.

"Bili smo ranije u Kuparima i na plaži Koral Cava na Babinom Kuku i nismo imali nikakvih neugodnosti. Tamo je bilo još vozila iz Srbije i Crne Gore i nisam čuo da su imali problema", ispričao je mladić za dubrovački list. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dodao je da je sa svojim prijateljima ranije bio i u Konavlima i na Pasjači, gde takođe nije bilo problema.

Oštećeni automobil marke "mercedes" je, kaže, očevo vlasništvo i ne zna kako će on reagovati na štetu, koja nije mala.

Kada je incident prijavio policiji došle su, kaže, dve patrole, a potom i treće vozilo s kriminalističkim inspektorima.

"Svi su bili OK i vrlo profesionalni, ali to neće rešiti 2.000 evra štete, na koliko ju je u Trebinju procenio majstor", ispričao je M.R.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska intenzivno traga za počiniteljaemkoji je juče posle podne oštetio vozilo beogradskih registarskih tablica tako što je oštrim predmetom urezao natpise neprimerenog sadržaja.

Rekapitulirajući događaj M.R. kaže da će teško ponovo doći u Hrvatsku.

"Preporučujem svim Srbima da ne dolaze jer je zbog proslave Oluje atmosfera ponovno pregrejana. Prijatelji u mojoj pratnji prvi su put došli u Hrvatsku i sve do incidenta su bili oduševljeni", naveo je on.

Kako ističe, kretena svuda ima, ali su se devojke iz društva osećale neugodno dok su im neki momci upućivali neprijateljske komentare.

"Devojke su se tresle i od straha su plakale dok su na parkingu čekale dolazak policije", naveo je.

Dubrovački dnevnik piše da su mladić i njegovi prijatelji iz Beograda ogorčeni.

Prema njegovim rečima, u svemu je jedino dobro to što ih niko nije fizički napao.

Osim toga, on je pitao kako bi Hrvati reagovali da neko istuče nekog od onih iz Dubrovnika koji su u dresovima s prepoznatljivim kockicama hodali po trgu u Trebinju tokom telefonskog razgovora sa novinarima dubrovačkog lista.

Portal Indeks. hr preneo je ranije u toku dana da su nepoznati počinioci oštetili vozilo tako što su u blizini plaže Pasjača u Konavlima na njemu urezali natpise - "Niste dobrodošli" i "Oluja 1995 mrš".

Osim neprimerenih poruka, vandali su se i na druge načine iživljavali na vozilu koje je pretrpelo mnoštvo vidljivih oštećenja.

Inače, vozilom su na letovanje u Hrvatsku došla dva mlada studentska para iz Beograda, državljani Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beograđanin poručio: Srbi ne idite u Hrvatsku, zbog "Oluje" atmosfera pregrejana

Izvor: Blic, 11.Avg.2015

Beograđanin M. R, kome su nepoznati vandali u Dubrovniku oštetili vozilo i ispisali neprimerene sadržaje, preporučio je svim Srbima da ne dolaze u Hrvatsku jer je, kako kaže, zbog proslave "Oluje" atmosfera ponovo pregrejana..."Bili smo ranije u Kuparima i na plači "Coral Cava beach" na Babinom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.