Beograđani protestovali ispred turske ambasade

Izvor: Studio B, 22.Nov.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani protestovali ispred turske ambasade

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras isped turske ambasade kako bi izrazili protest zbog smrti navijača Crvene zvezde Marka Ivković u Istanbulu.

Nakon što su odali počast Ivkoviću i upalili sveće u crkvi Svetog Marka, navijači crveno-belih i građani su ispred ambasade Turske palili baklje i pevali Zvezdine pesme, ali i klicali Kosovu.

Policija nije dozvolila navijačima da se bliže približe zgradi ambasade, već ih je držala na distanci od 20 metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Marko Ivković je juče ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja ispred dvorane Abdi Ipekči uoči meča dva tima u Evroligi.

 

 

Građani odali počast ubijenom navijaču

 

Više od hiljadu ljudi okupilo se danas ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu kako bi odali poštu navijaču Crvene zvezde ubijenom u petak uveče u Istanbulu.

Nekoliko stotina građana je u crkvi su palili  sveće za pokoj duše tragično stradalog navijača Marka Ivkovića, a u toku je molitva.

Skup je protekao  mirno, a niko od okupljenih na sebi nije imao  navijačka obeležja.

Među okupljenima bili su  i Nebojša Čović, koji je danas apelovao da skup prođe mirno i bez incidenata, direktor KK Crvena zvezda Davor Ristović, bivši predsenik FK Crvena zvezda Vladan Lukić, bivši košarkaš Crvene zvezde Nikola Jestratijević...

Marko Ivković (25) ubijen u petak u Istanbulu u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja uoći utakmice da tima u Evroligi.

On je doputovao u Istanbul u grupi od nekoliko stotina pristalica vicešampiona Srbije, a ubijen je u sukobu sa pristalicama domaćih pred halom Abdi Ipekči.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.