Beograd i Beč o gradskim tehnologijama

Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd i Beč o gradskim tehnologijama

Beograd-Radionica o gradskim tehnologijama, u okviru stručne razmene Beograda i Beča, održaće se od 6. do 8. septembra u „Sava centru".

 Beograd će predstavljati rukovodioci i stručnjaci iz Gradske uprave, Urbanističkog zavoda Beograda, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, privatni investitiori, konsultanti i građevinski inženjeri, a Beč rukovodioci i stručnjaci iz njihove gradske uprave, kao i preduzeća - ćerki u stoprocentnom vlasništvu grada „Wien >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Holding", predstavnici Evropske investicione banke, Austrijske kontrolne banke, „Komunalkredit banke", „Simensa", preduzeća „PORR Srbija", „Alpine Energie", Međunarodne federacije konsultanata i drugi.

 Uvodna izlaganja održaće član Gradskog veća Željko Ožegović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Boris Ranković i direktorka Direkcije za izgradnju Beča Brigite Jilka.

Teme radionica biće urbanistički instrumenti i njihovo pravno dejstvo u praksi razvoja grada, komunalno snabdevanje - uklanjanje otpadnih voda i otpadna privreda kao celovit sistem i međunarodni instrumenti finansiranja za velike projekte Beograda.

 Ova tri tematska bloka biće razmatrana kao nadgradnja dugogodišnje uspešne saradnje Beograda i Beča.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.