„Beograd Plaza“ čeka na urbanistički plan

Izvor: Blic, 15.Nov.2010, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Beograd Plaza“ čeka na urbanistički plan

Ruševinu zgrade bivšeg Saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša trebalo bi, kao što je i najavljivano, da zameni velelepni višenamenski kompleks “Beograd Plaza”, ali se još ne zna kada će izgradnja početi jer se čeka izrada plana detaljne regulacije.

Izraelska kompanija "Plaza centri” koja je pre tri godine kupila ruinu zaostalu od NATO intervencije, ne želi da otkriva previše o svojim namerama, ali najavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će "Beograd Plaza” učiniti Beograđane ponosnima. Na pitanje šta nameravaju da učine kada dobiju građevinsku dozvolu, iz kompanije "Plaza centri” odgovorili su šturim saopštenjem.

"Otkad smo kupili imovinu 2007. godine, blisko sarađujemo sa lokalnim vlastima oko dobijanja neophodne građevinske dozvole. Nakon što dobijemo građevinsku dozvolu, odmah ćemo početi sa građevinskim radovima. Kada bude relevantno, o tome ćemo informisati javnost, pošto će jedan takav objekat biti ogroman uspeh svih stanovnika Beograda. 'Beograd Plaza’ će biti mešovite namene, pravi simbol luksuza u srcu Beograda, koji će se sastojati od hotela sa pet zvezdica, poslovnog tornja i ekskluzivne šoping galerije”, piše u saopštenju.

Ako početak izgradnje "Beograd Plaze” zavisi samo od dozvola, radovi bi trebalo da počnu sledeće godine.

- U toku je izrada plana detaljne regulacije za tu lokaciju. Ugovorom koji smo sklopili sa "Plaza centrima” predviđeno je da ispitamo mogućnosti gradnje. Ispitujemo da li je na toj lokaciji moguće izgraditi više kvadratnih metara prostora nego što to dozvoljava generalni urbanistički plan Beograda, ili je moguće izgraditi isti broj kvadrata ali da objekat bude veće visine od onog koji je predviđen GUP-om. Nadamo se da će plan detaljne regulacije biti usvojen tokom sledeće godine, ali ne bih želela da spekulišem kada, jer je najpre neophodno da Gradska skupština usvoji studiju visokih objekata - kaže Žaklina Gligorijević, direktorka Urbanističkog zavoda.

Na taj način burna priča o unakaženoj zgradi Saveznog MUP-a bila bi konačno završena, a Beograd bi dobio, prema ranijim najavama, kompleks površine 100.000 kvadratnih metara i vredan 150 miliona evra, u okviru kog bi se, osim hotela, nalazio i restoran u staklu sa pogledom na grad, konferencijski centar, deluks spa centar i parking sa 2.000 mesta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

„Beograd Plaza“ čeka na urbanistički plan

Izvor: YU-Build.rs, 15.Nov.2010

Ruševinu zgrade bivšeg Saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša trebalo bi, kao što je i najavljivano, da zameni velelepni višenamenski kompleks “Beograd Plaza”, ali se još ne zna kada će izgradnja početi jer se čeka izrada plana detaljne regulacije. Izraelska kompanija “Plaza centri” koja...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.