Beograd: Nove spavaćice za porodilje

Izvor: Mondo, 11.Nov.2012, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Nove spavaćice za porodilje

Grad Beograd je obezbedio 2.000 novih spavaćica za svih pet beogradskih porodilišta kako bi se uslovi boravka trudnica i porodilja u ginekološko-akušerskim klinikama poboljšali.

Kako je večeras saopšteno iz Gradske uprave, spavaćice su podeljene u odnosu na prosečan broj porođaja koji se obavi u toku meseca u svakom od pet porodilišta.

Zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić rekla je da je želja grada da kontinuirano poboljšava uslove u zdravstvenim centrima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i pacijentima obezbedi pristojan boravak u njima i da je to još jedan način da, pored brojnih aktivnosti grada usmerenih na brigu o deci i porodici, dodatno poboljša uslove u porodilištima.

"Nadamo se da će nove spavaćice pružiti udobniji i lepši boravak u porodilištu svim beogradskim mamama koje očekuju prinovu", rekla je Pašić, a navedno je u saopštenju.

Iz gradske uprave podsećaju da je grad do sada uspešno realizovao više aktivnosti koje su usmerene na pomoć porodici, deci i trudnicama, poput pokretanja "Beogradskog bebi kluba", SMS servisa za trudnice, akcije "Pokloni dalje', kao i da je glavni grad od novembra prošle godine, pored drugog, finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje.

Tako je, kako se podseća, do sada iz 210 pokušaja u drugom pokušaju rođeno 75 beba, u trećem je od 100 pokušaja zabeleženo više od 20 uspešnih trudnoća.

U okviru pomoći, grad Beograd obezbeđuje i pune plate trudnicama, jednokratnu pomoć za sve nezaposlene porodilje i porodilje sa niskim primanjima, kao i druge vrste pomoći, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove spavaćice za beogradske mame

Izvor: Press, 11.Nov.2012

Grad Beograd je obezbedio 2.000 spavaćica za svih pet beogradskih porodilišta kako bi se pobljšali uslovi boravka trudnica i porodilja u ginekološko-akušerskim klinikama, saopštio je danas Beoinfo...Spavaćice su podeljene u odnosu na prosečan broj porođaja koji se obavi u toku meseca, navodi...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.