Beograd: Nije baš kolaps, ali saobraćaj mili

Izvor: Mondo, 09.Jan.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Nije baš kolaps, ali saobraćaj mili

Javni prevoz u Beogradu funkcioniše bez većih problema pošto je sneg skoro prestao da pada, rečeno je danas Tanjugu u Dispečerskom centru GSP-a.

Foto: Mondo/Lana Stošić

U beogradskim taksi udruženjima kažu da saobaćaj u centru grada odvija bez problema, dok zastoja ima na Novom Beogradu, zatim na Slaviji, Dušanovcu, Takovskoj ulici, Savskoj i Karađorđevoj ulici.

U GSP-u kažu da, što se javnog prevoza tiče, zastoja ima samo kod pojedinih tramvajskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i trolejbuskih linija zbog zaleđivanja skretnica.

Manji sudari

Po podne je zbog udesa na Pupinovom mostu bio zaustavljen saobraćaj od Borče prema Zemunu, ali je sada normalizovan. Osim toga na centralnim beogradskim ulicama tokom dana bilo je još manjih udesa,ali bez većih posledica, rekao je Bojić.

Ekipe rade na rešavanju problema kako bi se normalizovao njihov saobraćaj.

Sve trenutno funkcioniše, osim što tramvaji kod Bloka 45 na Novom Beogradu saobraćaju samo do buvljaka iz pravca grada.

Umesto tramvaja na tom potezu putnike prevoze autobusi, a u GSP-u Beograd očekuju da će i to vrlo brzo biti rešeno.

Gradski prevoz se, kako kažu u GSP-u, normalno odvija i u inače višim naseljima, kao što su Mirijevo, Miljakovac i drugim.

Jutros je bilo problema zbog snega na smederevskom putu ka Grockoj i avalskom putu, ali je to rešeno tokom dana.

Dispečer u Beotaksiju, Milan Bojić, je rekao Tanjugu da se saobraćaj u širem centru grada odvija bez problema, ali da je problematično na Novom Beogradu, naročito u Ulici Omladinskih brigada i Jurija Gagarina gde je utaban sneg, a ima i leda.

Kako kaže, nema kolapsa i zastoja, ali se saobraćaj odvija znatno usporenije, naročito na Slaviji, Bulevaru oslobođenja, Kneza Miloša, Takovskoj, Savskoj, Karađorđevoj...

U Plavom taksiju, Tanjugu je rečeno da je svuda u gradu "saobraćajni kolaps", što je, kako kažu, uobičajeno kada pada sneg.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.