Beograd:LGBT POBUNA ispred ambasade Rusije zbog ubistva

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd:LGBT POBUNA ispred ambasade Rusije zbog ubistva

Organizacije za prava LGBT populacije protestovala je danas ispred Ruske ambasade u Beogradu povodom ubistva ruske aktivistkinje za LGBT prava Jelene Grirorjeve.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  Sa protesta, koji je održan pod nazivom "Pamtimo Jelenu Grigorjevu", upućen je zahtev ruskim vlastima da što pre pronađu ubice.

Jedan od članova udruženja "Žene u crnom" Miloš Urošević kazao je da je njihova poruka ruskim vlastima "da što pre pronađu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i kazne ubice Jelene Grigorjeve, da prestanu da sprovode zakon iz 2013. godine, a kojim se zabranjuje takozvana 'homoseksualna propaganda' i da omoguće slobodno i nesmetano delovanje svih onih ljudi koji rade u cilju zaštite ljudskih prava svih onih koji su drugačiji".

Rusija zabranila Diznijev film zbog GEJ SCENA

On je podsetio da je Jelena Grigorjeva ubijena pre par dana u blizini svoje kuće u Sankt Peterburgu, tako što je "udavljena a zatim je njeno mrtvo telo izbodeno nožem".

"Način na koji je ona ubijena pokazuje stepen do koga muškarci progone i ubijaju žene koje nisu heteroseksualne", istakao je Urošević.

Urošević je podsetio da se ove godine navršilo deset godina od ubistva aktivistkinje za ljudska prava Nataše Natalije Stamirove, 13 godina od ubistva ruske novinarke Ane Politkovske, kao i dve godine od sistemski organizovanog progona LGBT osoba u ruskoj republici Čečeniji.

Skandalozno: Evo zašto je uhapšen ruski gej par

"Sva ova ubistva imaju nekoliko zajedničkih imenitelja, a oni su sledeći: ova ubistva omogućuje režim ruskog predsednika Vladimira Putina, koji kreira sferu nekažnjenog nasilja u kome su ova ubistva moguća. Niko od počinitelja ovih ubistava do dana današnjeg nije kažnjen", ocenio je Urošević.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U Beogradu protest zbog ubistva ruske LGBT aktivistkinje

Izvor: B92, 25.Jul.2019

Beograd -- Organizacije za prava LGBT populacije i organizacije za ljudska prava održale su protest povodom ubistva ruske aktivistkinje za LGBT prava Jelene Grirorjeve...Sa protesta, koji je održan pod nazivom "Pamtimo Jelenu Grigorjevu", upućen je zahtev ruskim vlastima da što pre pronađu ubice...Jedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.