Beograd: Autobus udario u zgradu

Izvor: B92, 20.Jan.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Autobus udario u zgradu

Beograd -- U saobraćajnoj nesreći u kojoj je autobus sleteo s puta i udario u zgradu kod hotela Beograd lakše su povređene dve osobe.

Agenciji Beta je u policiji rečeno da se autobus na liniji 511 oko 16.40 popeo na trotoar u Nemanjinoj ulici i udario u zgradu.

Jedna od povređenih osoba je vozač autobusa, druga je pešak star 68 godina, javlja Blic. Povređeni su zbrinuti u Urgentnom centru i nisu životno ugroženi, javljaju Novosti.

Na sreću, u autobusu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije bilo putnika, jer je krenuo sa početne stanice koja se nalazi u okolini. Autobus je krenuo sa okretnice, ali kad je vozač uočio da se zaglavila papučica za gas, skrenuo je levo, u Nemanjinu, kako ne bi udario u brojne putnike na početnoj stanici, kod Železničke.

Autobus je, ušavši u Nemanjinu, nastavio da se kreće, usput “pokupio” i dva parkirana vozila i zaustavio se tek udarivši u zid ćevabdžinice i hotela “Beograd”, prignječivši pritom pešaka. Ubrzo je stiglo vozilo Hitne pomoći, koje je povređene prevezlo u Urgentni centar, pišu Novosti.

Prema prvim informacijama, vozač ima posekotine, a pešak je zadobio povrede abdomena i noge.

Na sreću, nije bilo više povređenih iako se radi o vrlo frekventnoj ulici, naročito u ovo doba dana.

Komisija utvrđuje uzrok nezgode

Predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da još nije poznat uzrok nesreće u centru Beograda, gde je autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća udario u Hotel "Beograd".

Posle obilaska mesta nesreće, u kojoj je povređen vozač autobusa i građanin koji se zatekao na trotoaru, Mali je rekao da će GSP sutra formirati komisiju radi utvrđivanja uzroka nezgode ali da će pre objavljivanja uzroka sačekati izveštaj policije.

Mali je dodao da je vozač autobusa prebačen u Urgentni centar i da još nije dao izjavu a da je građanin zadobio lakše povrede.

Generalni direktor GSP-a Beograd Dragomir Spasić rekao je da je već stiglo vozilo koje će autobus ukloniti sa trotoara.

Reč je o autobusu na liniji 511, starom deset godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autobus izleteo na trotoar u centru Beograda

Izvor: Mondo, 20.Jan.2014

U saobraćajnoj nesreći u centru Beograda danas popodne su lakše povređene dve osobe.

Nastavak na Mondo...

Autobus udario u hotel Beograd, dva putnika lakše povređena

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2014

Dva putnika su lakše povređena, a tri vozila su oštećena danas kada je autobus udario u zgradu hotela ‘Beograd’, rečeno je u MUP-u Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.