Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2016, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bend Kim Džong Una ponovo na sceni (VIDEO)

PJONGJANG - Najpoznatiji ženski bend u Sjevernoj Koreji, "Moranbong Band", vratio se na scenu s koje su nestali nakon što su u decembru prošle godine grubo otjerani iz Pekinga, gdje nisu uspjeli da izvedu nijednu pjesmu, iako je to trebalo da bude njihov prvi koncert u inostranstvu.

Obučene u mini suknje i cipele s visokim potpeticama, ove glamurozne djevojke koje je izabrao lično Kim Džong Un, smatraju se odgovorom Sjeverne Koreje na ženske grupe kakve niču posljednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godina u Južnoj Koreji.

Postoji više teorija o tome zašto su iznenada napustile Peking u decembru; od toga da je kineske vlasti nervirala njihova propaganda (sklona Kimu), do toga da je jedna od djevojaka pokušala da iskoristi posjetu kako bi pobjegla preko granice, prenosi Express.hr.

Neki smatraju da je koncert bio preblizu godišnjice smrti bivšeg vođe Kim Džong Ila, iako se to čini najmanje vjerovatnim, budući da su obje uključene strane unaprijed znale datum održavanja nastupa.

Ove nedjelje, na godišnjicu očevog rođendana i samo nekoliko nedjelja nakon lansiranja rakete koja je šokirala Zapad, Kim Džong Un je odlučio da pripremi čitav niz proslava. Održao se tako veliki banket i koncert za sve uključene u lansiranje Kwangmyongsonga 4.

Iako je Kim izjavio da je u pitanju lansiranje vozila koje je prevezlo satelit u orbitu, ostatak svijeta smatra da se radi o raketi.

Ipak, zvijezda njegovog slavlja nije bio navodni pohod u svemir, nego djevojke koje su održale koncert koji je zatim prikazan i na državnoj televiziji.

Njihov povratak je najavljen jednostavnom rečenicom na kraju izvještaja: "Na banketu, na kojem je nastupao i 'Moranbong Band', proslavljeno je uspješno lansiranje satelita".

Kim Džong Unova supruga, Ri Sol Džu, koja je takođe prisustvovala događaju, tom prilikom se prvi put ove godine pojavila u medijima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.