Belgijski kralj još uvek razmišlja

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijski kralj još uvek razmišlja

Belgijski kralj Filip nije doneo odluku da li će prihvatiti ostavku koju je sinoć ponudio premijer Šarl Mišel, saopšteno je iz kraljevske palate.

Prethodno je premijer podneo ostavku zbog rastućeg pritiska na njegovu vladu, a nakon što je najveća partija napustila njegovu koaliciju zbog toga što je Mišel podržao globalni sporazum UN o migracijama.

Povlačenjem najveće partije, Mišel je izgubio parlamentarnu većinu, a socijalisti i zeleni podneli su zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za izglasavanje nepoveranja vladi.

Mišel, koji je do sada odbijao glasanje o poverenju njegovom kabinetu, rekao je, medjutim, belgijskim poslanicima da je "odlučio da ponudi ostavku".

Izbori u Belgiji trebalo bi da budu održani u maju sledeće godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.