Belgija:Osujećene akcije džihadista

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija:Osujećene akcije džihadista

Belgijske službe bezbednosti osujetile su nekoliko terorističkih napada koje su planirali džihadisti takozvane Islamse države, navode jutros belgijski mediji.

Džihadisti, koji su nameravali da izvedu seriju terorističkih akcija, su pohapšeni, piše briselski "L’Eko", pozivajući se na izvore iz belgijskog tužilaštva, a sličnu vest navodi i list na flamanskom "De Tijd".

U izveštajima se ne navodi broj uhapšenih, niti detalji o planiranim napadima, a kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da je policijska akcija sprovedena u strogoj tajnosti kako bi se sprečila panika.

Vlasti procenjuju da se oko 300 belgijskih drzavljana arapskog porekla pridružilo "Islamskoj državi" u Siriji i Iraku, a da se oko 90 vratilo sa namerom džihad prenesu u Belgiju.

Francuski državljanin arapskog porekla Mehdi Nemuš ubio je ranije ove godine četvoro ljudi u briselskom Jevrejskom muzeju nakon što je proveo neko vreme ratujući u Siriji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgija: Osujećeni teroristički napadi

Izvor: Blic, 20.Sep.2014

Belgijske službe bezbednosti osujetile su nekoliko terorističkih napada koje su planirali džihadisti takozvane Islamske države, navode jutros belgijski mediji...Džihadisti, koji su nameravali da izvedu seriju terorističkih akcija, su pohapšeni, piše briselski "L’eko", pozivajući se na izvore...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.