Bekenbauer odbio da osudi Blatera za skandal u FIFA

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekenbauer odbio da osudi Blatera za skandal u FIFA

BERLIN - Njemačka fudbalska legenda Franc Bekenbauer odbio je da osudi predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera za korupcionaški skandal koji je pogodio tu organizaciju.

Bekenbauer smatra da je problem FIFA u sistemu, a ne u čovjeku.

"Bivši predsjednik Fudbalske federacije Njemačke Teo Cvanciger jednom je rekao da nije važan čovjek, nego sistem, a njega je veoma teško promijeniti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je počasni predsjednik Bajerna.

Kongres FIFA odlučuje na današnjim predsjedničkim izborima da li će povjerenje ponovo dati Blateru ili njegovom protivkandidatu, jordanskom princu Aliju bin Al Huseinu.

Sedmorica zvaničnika FIFA uhapšena su u srijedu, dva dana pred izbore za čelnika FIFA, pod optužbom za korupciju, a na zahtjev za ekstradiciju američkih vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bekenbauer neće da osudi Blatera

Izvor: B92, 29.Maj.2015

Legendarni Franc Bekenbauer odbio je da osudi predsednika Svetske fudbalske federacije Sepa Blatera za korupcionaški skandal koji je pogodio tu organizaciju...Bekenbauer smatra da je problem FIFA u sistemu, a ne u jednom čoveku...„Bivši predsednik Fudbalske federacije Nemačke Teo Cvanciger jednom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.