Izvor: Southeast European Times, 19.Jun.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekaliju zabranjeno da napušta zemlju

19/06/2009

BUKUREŠT, Rumunija -- Narodni tribunal Bukurešta odlučio je u četvrtak (18. juna) da poslanik u Evropskom parlamentu (EP) George Bekali, optužen da je kidnapovao trojicu muškaraca koji su mu, kako tvrdi, ukrali automobil, ne može da napusti zemlju. Bakali zbog toga neće moći da preuzme svoje dužnosti u EP. Biznismen i vlasnik fudbalskog kluba Steaua kandidovao se na listi nacionalističke stranke Velika Rumunija.

U drugim vestima, bivši predsednik Jon Ilijesku >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << oslobođen u u četvrtak optužbi u krivičnoj istrazi o događajima iz juna 1990, kada je, uz pomoć grupe rudara, razbijen građanski protest. Ilijesku je bio optužen da je propagirao rat, genocid, nečovečno postupanje i saučesništvo u mučenju. Bio je predsednik od 1990. do 1996, pa onda ponovo od 2000. do 2004. godine. (Cotidianul, Realitatea - 19/06/09; Hotnews.ro, Mediafax - 18/06/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.