Bečki bal svrstao Beograd u svetske metropole

Izvor: Blic, 06.Okt.2012, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečki bal svrstao Beograd u svetske metropole

Bečki bal, jedna od manifestacija sa najdužom svetskom tradicijom, večeras je simbolično održan u hotelu "Metropol" i u srpskoj prestonici.

Uz brojne zvanice, istaknute predstavnike društvenog i političkog života našeg glavnog grada, prvim Bečkim balom u Beogradu ukazana je čast srpsko-austrijskom prijateljsvu i saradnji.

Svečanost je otvorena govorom organizatora Bečkog bala, Darka Miloradovića koji je govorio o značaju ovog događaja za kulturni život >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beograd, a nakon njega se prisutnima obradio Aleksandar Antić, predsednik skupštine grada Beograda,koji je poželeo dobrodošlicu uvek rado viđenim gostima iz Beča.

- Sjajno je što Bečki bal sada imamo i u Beogradu, budući da je to još jedna u nizu manifestacija koje Beograd stavljaju u red velikih svetskih metropola. Ovo je i logičan nastavak „Dana Beča“, koji su pre dve godine održani u našem gradu, a večeras smo otišli korak dalje – izjavio je Aleksandar Antić.

Deo Bečke atmosfere Beograđanima su preneli orkestar Bečkog operskog bala pod palicom Uve Tajmera i 16 parova beogradske plesne škole „Ju dens“, koji su na početku bala odigrali Štrausovu „Vatrenu polku“.

Među gospodom u smokinzima i damama u balskim haljinama, doslovno kao sa bečkog dvora, bili su i zameninca gradonačelnika Beča Renata Brauner, Boki Milošević sa suprugom i Jadranka Jovanović.

Kako humanitarna tradicija nalaže, nakon svečane večere, krem srpskog i austrijskog društva odigrao je tombolu od koje će sav prihod biti uplaćen Udruženju samohranih roditelja.

Pogledajte šta o Bečkom balu kaže Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić:

Zamenica gradonačelnika Beča Renate Brauner o prvom Bečkom balu u Beogradu:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bečki bal svrstao Beograd među svetske metropole

Izvor: Blic, 07.Okt.2012, 01:28

Bečki bal, jedna od manifestacija sa najdužom svetskom tradicijom, sinoć je simbolično održan u hotelu "Metropol" i u srpskoj prestonici...Uz brojne zvanice, istaknute predstavnike društvenog i političkog života našeg glavnog grada, prvim Bečkim balom u Beogradu ukazana je čast srpsko-austrijskom...

Nastavak na Blic...

Održan prvi Bečki bal u Beogradu: Valceri, političari, svečane toalete, toplo vino i voda u plastičnim flašama!

Izvor: Svet, 07.Okt.2012

Bečki bal,jedna od manifestacija sa najdužom svetskom tradicijom, sinoć je simbolično održan i u srpskoj prestonici, u hotelu “Metropol”. Uz brojne zvanice, istaknute predstavnike društvenog i političkog života našeg glavnog grada, prvim Bečkim balom u Beogradu ukazana je čast srpsko-austrijskom...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.