Bebe moraju da reaguju na zvuk

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebe moraju da reaguju na zvuk

Kada beba napuni osam meseci, morala bi da prepoznaje majčin glas i da na njen poziv okreće glavu u pravcu zvuka.

Ukoliko se to ne dešava, stručnjaci upozoravaju da bi trebalo da se zabrinete i javite lekaru. Roditelji moraju da obrate pažnju na to da li dete reaguje telom, rukom ili treptajem na bilo koji zvuk u prostoriji gde boravi.

Ako to izostaje, moguće je da ima problema sa sluhom. U tom slučaju, bebe više ćute, slabo gukuću i deluju izuzetno mirno. Baš >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ta "mirnoća" je signal koji ne sme da se ignoriše, ali mnogi roditelji ga zanemaruju, verujući da je njihova beba samo dobra i tiha.

Lekari kažu da je dobro da se ovaj problem što pre dijagnostikuje i otklone eventualne dileme, kako bi dete moglo normalno da raste i razvija se.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.