Bavarci Merkelovoj poslali autobus pun izbjeglica

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bavarci Merkelovoj poslali autobus pun izbjeglica

Berlin - Zvaničnici okruga Landshut u njemačkoj pokrajini Bavarskoj uputili su autobus sa sirijskim izbjeglicama u kabinet njemačke kancelarke u Berlinu.

To su učinili u znak protesta protiv njene politike prema migrantima.

Predsjednik okruga Landhut Peter Drajer kaže da ta ruralna oblast posrće pod teretom masovnog priliva migranata u Njemačku.

Autobus sa 51 izbjeglicom starosti između 21 i 45 godina, napustio je Landsht jutros oko devet sati i očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se da će poslije 570 kilometara stići u Berlin kasno poslije podne, prenosi AFP.

Drajer je za televiziju N24 rekao da su mu sugrađani rekli kako je "vrijeme da se postavi granica".

"Pokušavamo da pomognemo tim ljudima da se integrišu. Ali to neće funkcionisati ako se ove godine suočimo sa još milion izbjeglica, ili pak više", upozorio je on.

Zbog toga, kako je objasnio, vrijeme je da utičemo da političari promjene svoj stav.

On je rekao da je još u oktobru upozorio kancelarku telefonom da će poslati izbjeglice i dodao da su se ovi Sirijci, od kojih su svi dobili status azilanata, dobrovoljno prijavili za put do Berlina mada nije jasno da li će se vratiti u Bavarsku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.