Bateriju mobilnog punićemo za 30 sekundi!

Izvor: Mondo, 26.Nov.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bateriju mobilnog punićemo za 30 sekundi!

To će omogućiti inovativna vrsta "nanodot" čestica i poluprovodnika za baterije, koje su dobijene iz bio-organskog materijala

Foto: MONDO portal. Nove vrste Li-Po i Li-Ion baterija za telefone i mobilne uređaje.

PremaStoreDot kompaniji, koja je svoj izum prikazala na prošlogodišnjem Microsoft Think Nextdogađaju u Tel Avivu, praznu bateriju mogli bismo da napunimo već za 30 sekundi!

Za sada je objavljeno da je u pitanju inovativna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vrsta "nanodot" čestica i poluprovodnika za baterije, koje su dobijene iz bio-organskog materijala. Nanodoti se koriste u elektrodama, koje čuvaju energiju baterije i elektrolitu, koji prenosi energiju između anoda i katoda. Električne karakteristike nanodota omogućavaju mnogo brže puunjenje baterije, ali pražnjenje koje je u skladu sa sadašnjim litijum-jonskim baterijama.

U narednih godinu dana StoreDot će raditi na povećanju kapaciteta baterije, koji je sada manji nego kod prosečnog smartfona. Ovo je veliki izazov, ali u kompaniji kažu da već sada rešavaju ovaj problem i nadaju se da će sledeća verzija baterije imati manje dimenzije istovremeno sa povećanim kapacitetom. Cena komercijalnog uređaja ne bi trebalo da pređe 30 dolara.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock. Ilustracija.

Prema izvoru Phone Arena sajta, mlada izraelska firma StoreDot je podršku dobila od jedne velike azijske kompanije, koja ostaje nepoznata, ali i od Romana Abramnoviča, ruskog milionera.

Ova izraelska kompanija nije, inače prva koja je počela sa implementacijom naprednih tehnologija u vezi sa punjenjem, koje je danas jedan od najvećih problema modernih računara, tableta i mobilnih telefona. Već smo vam preneli priču o tinejdžerki iz Kalifornije, koja je privukla pažnju svojim izumom, koji bi mogao dapuni baterije telefona za samo 20 sekundi! Takođe, imali ste priliku da pročitate opunjenju baterija mobilnog telefona otkucajima srcaivožnjom bicikla, pa nije loše da se podsetite i na te mogućnosti, koje su danas već realizovane ili blizu finalnog proizvoda.

Svoje komentare možete nam poslati ispod vesti i prekoFacebooka!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiglo rešenje za problem svih mobilnih telefona!

Izvor: Mondo, 26.Nov.2014

Bateriju ćemo puniti za samo pola minuta, a to će omogućiti inovativna vrsta "nanodot" čestica i poluprovodnika za baterije, koje su dobijene iz bio-organskog materijala...Foto: MONDO portal. Nove vrste Li-Po i Li-Ion baterija za telefone i mobilne uređaje...PremaStoreDot kompaniji, koja je svoj...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.