Barna osmi u Evropi na 100 metara slobodno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2022, 19:08

Barna osmi u Evropi na 100 metara slobodno

Srpski plivač Andrej Barna zauzeo je danas poslednje, osmo mesto u finalu Evropskog prvenstva u disciplini 100 metara slobodnim stilom.

Barna je pomenutu deonicu isplivao za 48,38 sekundi i bio jedan od četvorice takmičara koji su plivali ispod granice od 48 sekundi.

Zlatnu medalju osvojio je sjajni Rumun David Popovići koji je vremenom 46,86 sekundi postavio novi svetski rekord na 100 metara, srušivsi rezultat Brazilca Cezara Sijela Filja (46,91) iz 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine.

Srebro je pripalo Mađaru Kristofu Milaku (47,47), a srebro Italijanu Alesandru Mireziju (47,63).

Uprkos tome što je takmičenje završio kao osmi, srpski plivač Andrej Barna ostvario je najbolji rezultat u karijeri.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Andrej Barna poslednji u finalu EP

Izvor: B92, 13.Avg.2022

Srpski plivač Andrej Barna zauzeo je osmo, poslednje mesto u finalu na 100 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Rimu...Barna je posle prvih 50 metara bio treći, ali nije uspeo da izdrži ritam koji su nametnuli ostali plivači pa je na kraju bio poslednji sa rezultatom 48,38 sekundi...Zlatnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.